Barri S'Auguer

Associació de Veïns del Barri de S'Auguer

Signatura de la Llei de Barris

Cap comentari Publicat el 06 / 10 / 2010
El conseller de DPTOP, Joaquim Nadal, ha signat avui amb l’alcalde de Blanes, Josep Trias, i el president dels Barri de S’Auguer, Jordi Boronat, el conveni de col·laboració que permetrà impulsar el programa de rehabilitació integral del barri de S’Auguer-Sa Massaneda. El projecte de l’Ajuntament ha estat un dels beneficiaris de la convocatòria d’enguany d’ajuts de la Llei de barris, amb un pressupost total de més de 9 MEUR, dels quals 4,5 MEUR els aportarà el Govern.
 
El projecte de rehabilitació integral de l’Ajuntament de Blanes comprèn el barri de S’Auguer-Sa Massaneda, format per dues àrees ubicades a sota del turó Padrets, on se situava l’antiga colònia Blanda romana. Antigament, S’Auguer era un barri de pescadors, amb indústria i drassanes, on posteriorment s’hi van instal·lar forns de ceràmica i terrissa. Pel que fa a Sa Massaneda, era el barri tradicional dels pagesos, també amb presència de petites indústries i tallers. El conjunt del barri té una superfície de 9,16 ha i un població de 1.695 veïns.
 
Actualment, ambdues zones presenten problemes d’escassa vida econòmica, social i cultural, combinat amb dèficits en les xarxes de serveis, espais lliures, zones verdes i equipaments. Igualment, s’observen mancances en l’estat de conservació dels edificis i en la consolidació de la penya dels Padrets, un indret que, tot i la seva importància històrico-arqueològica, ppodría potenciar-se com a zona verda i d’esbarjo.
 
Precisament, el projecte municipal pretén obrir el barri al conjunt del municipi, emfasitzant la conversió dels Padrets en un parc d’interès històric i paisatgístic. Així mateix, s’impulsaran millores en l’espai públic i l’accessibilitat juntament amb l’habilitació de locals per a activitats socials. El programa de barris també té per objectiu afavorir l’obertura de locals comercials, organitzar tallers d’equitat de gènere i activitats per a la integració social i cultural. En total, es preveuen invertir més de 9 MEUR, dels quals 4,5 MEUR els aportarà el Govern.
Les actuacions més rellevants, des del punt de vista pressupostari, seran la pavimentació i les millores dels serveis als carrers (4,1 MEUR), la creació d’un nou equipament al carrer S’Auguer (1,2 MEUR), l’adequació d’altres locals també per a equipaments (505.000 euros), els ajuts per a la rehabilitació d’elements comuns dels edificis (500.000 euros) i la instal·lació d’escales mecàniques d’accés al Parc Pedrets (445.000 euros).
Escolta els discursos del Conseller Nadal y de l’Alcalde Trias clicant a aquests arxius (Radio Marina): Discurs del Conseller Nadal  Discurs Alcalda Trias
Si voleu veure el video de l?ACN podeu anar a la següent adreça: http://www.acn.cat/acn/575388/Economia/video/atermenament-camping-Blanes-Nadal.html 
Categories: Noticies

Introduïu el codi mostrat (obligatori)